• Lorem ipsum

Zo kies je de perfecte matras

2 Nov 2020
door O&O Trendy Wonen

Optimaal slaapcomfort begint bij de juiste matras, maar hoe kies je nu het perfecte exemplaar voor jouw lichaam? Wij geven je enkele tips en factoren waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van het exemplaar dat op jouw lijf geschreven is. Een goede nachtrust is essentieel voor je gezondheid en levenskwaliteit, en een degelijke matras vormt de basis van een goede nachtrust. Verhoog dus je levenskwaliteit en algemeen gevoel van welzijn en investeer in een goede matras!

DE JUISTE VULLING VOOR JE MATRAS

Er zijn verschillende soorten matrassen. Polyether veert na indrukking terug naar zijn oorspronkelijke vorm, koudschuim is ideaal voor zwaardere mensen, traagschuim voor mensen met gevoelige spieren en gewrichten. Latex voelt warm aan, en een luchtgeveerde matras is geschikt voor alle lattenbodems. Pocketvering ondersteunt de wervelkolom en de onderrug goed, en binnenvering heeft een toplaag voor een optimale drukverdeling van het lichaam. Houd rekening met je eigen slaapcomfort: heb je het snel warm, dan bieden pocketveren verkoeling. Heb je daarentegen vaak ijskoude voeten in bed, dan is latex of schuim meer geschikt

EEN STEVIGE OF ZACHTE MATRAS?

Of je het best kiest voor een zachte of stevige variant, hangt af van je lichaamsbouw. Ben je licht en tenger gebouwd, dan heb je een soepele ondersteuning nodig en is een zachte matras ideaal. Ben je zwaarder of breder gebouwd, dan ben je waarschijnlijk gebaat bij een steviger exemplaar. Zorg ervoor dat de druk op je schouders en heupen niet te groot wordt, dat je rug voldoende ondersteund wordt, en dat je bekken niet te diep doorzakt. Idealiter vormen je hoofd en ruggengraat een mooie S-curve, en is de schouderzone zachter dan de taillezone.

Verhoog je levenskwaliteit en algemeen gevoel van welzijn en investeer in een goede matras!
 

EEN GEPERSONALISEERDE MATRAS

De kans dat je partner en jij dezelfde voorkeur hebben, is klein. Net zoals de kans dat jullie beiden hetzelfde zijn gebouwd: de één is wellicht zwaarder of breder dan de ander, en het kan zijn dat jij een zachte matras verkiest terwijl je partner liever een steviger exemplaar heeft, of omgekeerd. Kies dus gerust jullie eigen voorkeur. Voel je de scheiding in het midden liever niet? Daar zijn oplossingen voor: een rits of wig tussenbeide, of een topdeklaag er bovenop.

DE IDEALE MATRAS OP JOUW MAAT

Bespaar niet bij de keuze van het perfecte exemplaar. Gemiddeld slapen we zo’n zesentwintig jaar van ons leven. Je lengte, lichaamsbouw en slaappositie zijn doorslaggevende factoren bij die keuze. Kies voor een exemplaar dat je toelaat om makkelijk van houding te veranderen. Zorg voor een matras die voldoende ventileert, zodat het vocht dat je ’s nachts verliest, voldoende afgevoerd kan worden. Een hoes uit organische materialen zoals wol, zijde of katoen voert het vocht sneller af. Welke matras jij het best vindt liggen, is een persoonlijke kwestie. Test verschillende matrassen uit in de winkel, en kies je favoriet.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »