• Lorem ipsum

Zo decoreer je jouw vitrinekast

2 Nov 2020
door O&O Trendy Wonen

De vitrinekast in je woonkamer is jouw persoonlijk uithangbord. Het toont wie je bent en heeft regelmatig nood aan een update. Maar hoe decoreer je zo’n kast nu het beste? En welke decoratie moet je er precies inzetten zodat de inhoud matcht met de kast zelf? Wij geven je graag enkele ideeën! Let the beast go!

TOON ME JE VITRINEKAST EN IK ZEG JE WIE JE BENT

Iedereen heeft z’n eigen smaak waardoor een landelijke vitrinekast zowel heerlijk creatief als lekker strak kan ogen. Maak een lijstje van welke spullen je een plek wil geven en maak hieruit nog eens een strenge selectie. Je collectie vinylplaten kan indrukwekkend zijn, maar 50 stuks naast elkaar in je vitrinekast is misschien te veel van het goede. Prop hem ook niet vol met zware literatuur als je nog nooit van Hemmingway of Dostojevski hebt gehoord.

EEN VITRINEKAST IN JE WOONKAMER, DAT IS GLASHELDER!

Wil je een tijdloze winner in je vitrinekast? Ga dan voor mooie wijnglazen of glazen schalen. Of geef die antieke, gekleurde vaas van je bomma een centrale plaats. Verder voegen bepaalde flessen sterke drank een stijlvol accent toe. Hoe dan ook, groepeer je decoratie per kleur en blijf weg van de rand van je kast. Op die manier vormt het een geheel en straalt je vitrinekast rust uit.

Uiteraard is je vitrinekast ook gewoon een handige opbergruimte.
 

DE GEUR VAN GEZELLIGHEID IN JE VITRINEKAST

Om je kamer ook te voorzien van een geurige toets, kan je je vitrinekast vullen met geurige accessoires die er bovendien mooi uitzien. Bijvoorbeeld geurkaarsen in een mooie houder. Combineer dit met verschillende materialen, texturen en kleuren. Op die manier bekom je een interessant geheel waar je naar kan blijven kijken. Varieer je bovendien met vormen en hoogtes? Dan doorbreek je de strakke lijnen. Voeg als laatste nog wat fotokaders of planten toe aan je vitrinekast en je bekomt een prachtige inrichting.

 

JE VITRINEKAST ALS FUNCTIONEEL ELEMENT

Uiteraard is je vitrinekast ook gewoon een handige opbergruimte. Berg kleinere accessoires op in een rieten mand of gebruik een dienblad zodat de orde gehandhaafd blijft. Bovendien hou je zo interessante speelobjecten weg van huisdieren of kleine kinderen. Zorg zeker voor wat lege plekken, zo krijgen de uitgestalde elementen de nodige aandacht en ademruimte. Oogt je vitrinekast nog te leeg? Kom dan zeker snuisteren in het aanbod aan decoratiemateriaal bij O&O Trendy Wonen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »