• Lorem ipsum

Zetel kopen? Let op het design

2 Nov 2020
door O&O Trendy Wonen

Jij staat op het punt een zetel te kopen. Je doorkruist het internet op zoek naar opties, springt van website naar website, opent afbeeldingen en beoordeelt ze in een oogopslag. Maar er loert een gevaar om de hoek. Het gevaar ... dat je enkel focust op het design van je zetel. Design is namelijk maar één aspect. Minstens even belangrijk zijn comfort en ergonomie.

VAN VERING TOT VULLING

Eerst, comfort. Belangrijk is dat je tijdens je zoektocht altijd de frame van de zetel checkt. Is die gemaakt van metaal of harde houtsoorten zoals massief eik, es of beuk?

Dan heb je een stevig exemplaar te pakken, en stevig is goed. Ook de vering maakt een verschil. Een zetel met golvende Nosag-veren biedt optimaal comfort, maar kies gerust ook voor zetels met springveren. Die zijn minstens even comfortabel. Vervolgens is er de vulling van je kussens. Er zijn twee goede opties:
  • HR-schuim
  • Polyetherschuim
Onze tip? Ga voor HR-schuim met een laagje eendendons. Daarop voel je je het meest op je gemak.
 

ZETEL KOPEN: NATUURLIJK OF SYNTHETISCH?

Onder het comfort van je zetel valt ook de bekleding. Aan de ene kant zijn er natuurlijke stoffen zoals katoen: sterk, slijtvast en vochtabsorberend. En leder, een kwaliteitsvolle en luxueuze stof die onderhoudsvriendelijk is. Of kies voor een synthetische stof. Polyester is bijvoorbeeld erg sterk en stabiel, en heeft een hoge slijtweerstand. In onze collectie vind je zetels in allerlei soorten materiaal. Neem gerust een kijkje. Er zit er vast wel één bij die goed in je kamer past en binnen je budget valt.

Zetel kopen: natuurlijk of synthethisch?

OPTIMALE ONDERSTEUNING

En dan is er ergonomie. Heb jij soms last van je rug? Overweeg dan zeker om een ergonomische relaxzetel te kopen. Die ondersteunt je lichaam optimaal. Bovendien kan je een model kiezen met liftsysteem, waarmee je de hoogte en steun aan je voorkeuren aanpast.

JE ZETEL KOPEN BIJ O&O

Nu is het weer aan jou. Weet je nog waar je het best op let als je een zetel koopt? Juist: design, comfort én ergonomie. Start je zoektocht gerust in onze toonzaal. Dan reken je meteen ook op het advies van onze ervaren stijladviseurs.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »