• Lorem ipsum

Welk TV-meubel kies je?

2 Nov 2020
door O&O Trendy Wonen

Een stijlvol tv meubel is niet meer weg te denken uit een moderne woonkamer. Het moet dan ook aan heel wat eisen voldoen. Om rustig tv te kijken heb je, naast een za-lige zetel niet enkel een televisietoestel nodig, maar ook een decoder of geluidsinstallatie. Misschien moet je zelfs nog een dvd-speler een plekje geven? Of kijk je zelfs draadloos via één of ander handig accessoire en heb je dus weinig plaats nodig voor je tv toestel. Met andere woorden, er is heel wat dat je keuze voor een tv meubel kan bepalen. Kiezen is dan ook verliezen. Wij helpen je op weg. Dus ga in je zetel liggen, voetjes omhoog en lezen maar!

EEN TV MEUBEL HERBERGT HEEL WAT OPBERGRUIMTE

Dat je bij de aankoop van een tv meubel kan kiezen uit allerlei kleuren en materialen, voelt als een open deur intrappen. Welke type jij kiest uit het assortiment tv meubels hangt dan ook sterk af van je televisietoestel. Hoewel, je kan beter voor een meubel kiezen dat geschikt is voor toestellen van verschillende afmetingen. Dé hamvraag is vooral of je ook andere spullen een plaats wil geven. Zo kan je voor een strakke tv kast kiezen die laag en lang is.

Het nadeel is dat je dan natuurlijk je spullen minder makkelijk kwijtgeraakt, al kan je dat handig oplossen met een aantal extra legplanken aan de muur. Legplanken zijn zeker een meerwaarde wanneer je kiest voor een zwevend tv meubel. Zoiets vergemakkelijkt het poetsen van je vloer. Extra voordeel voor de interieur lovers is dat je dat meubel natuurlijk wel kan opvrolijken met tal van leuke accessoires. Gezelligheid troef.

 

Een laag tv meubel is de laatste jaren als maar populairder geworden dankzij de steeds groter wordende televisieschermen. En geef nu toe, zo’n modern tv meubel past toch perfect bij een zwevend flatscreen. Last van verzamelwoede? Dan is een tv kast met schuifdeuren de ideale optie. Achter die schuifdeuren kan je tal van spullen kwijt zonder dat je woonkamer er rommelig bijligt. Superhandig!

Er is heel wat dat je keuze voor een tv meubel kan bepalen.
 

EEN TV MEUBEL VERLICHT JE WOONKAMER

Verlichting maakt alles lichter. Letterlijk én figuurlijk. Subtiele verlichting rond je toestel en het tv meubel geven een echte meerwaarde aan je interieur én aan je televisie-ervaring. Ingebouwde verlichting of strips met ledverlichting behoren onder andere tot de mogelijkheden. Maar ook indirecte verlichting kan een lichtpunt in de interieurduisternis betekenen.

RAAK DE DRAAD NIET KWIJT MET DE KEUZE VAN JE TV MEUBEL

Kabels. Overal kabels. Er is inderdaad heel wat bekabeling nodig om je televisie en andere apparatuur aan te sluiten. En dat wil je vooral op een subtiele manier verbergen, toch? Je kan opteren voor een kabelgoot die je aan de achterkant van je meubel bevestigt, maar ook de open ruimte achter het tv meubel kan hiervoor handig zijn. Ben je een echte filmliefhebber? Dan kan je een homecinema creëren door je televisietoestel op een zwarte achtergrond op te hangen en de audiovisuele installatie te verwerken in een aangepast tv meubel. Let er tenslotte op dat je toestel en de bijhorende randapparatuur steeds binnen bereik van je afstandsbediening staan. Zo hoef je ’s avonds niet steeds uit de zetel te kruipen als je wil zappen en kan je rustig blijven chillen.

HET HOOFD BUIGEN VOOR EEN NIEUW TV MEUBEL

Je hoeft zeker niet neer te kijken op je tv meubel. Integendeel, lichtjes naar beneden kijken is dé beste manier voor je nek om tv te kijken. Ook dat speelt in het voordeel van lagere tv meubels. Hoe dan ook, het is belangrijk dat het tv meubel van je dromen functioneel, ergonomisch én esthetisch de juiste keuze is. Neem dan ook je tijd om het gepaste meubel te zoeken in onze meubelwinkel! Inspiratie in overvloed, ook via deze pagina. Zet die popcorn al maar klaar voor je eerstvolgende filmavond!

Je hoeft zeker niet neer te kijken op je tv meubel.
 
 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »