• Lorem ipsum

Van kinderkamer naar jeugdkamer

2 Nov 2020
door O&O Trendy Wonen

In elk Vlaams gezin komt vroeg of laat dezelfde uitdaging op de proppen: de transformatie van de originele kinderkamer naar een hippe jeugdkamer. De kleuren zijn te kinderachtig, de uitstraling is niet cool genoeg of de meubels zijn gewoon te klein geworden, de redenen om de kinderkamer om te toveren tot een passende jeugdkamer zijn talrijk. En we gaan er niet om liegen, zo’n overgang kan knap lastig worden. Maar geen paniek, lees deze blog en je zal op je beide oren kunnen slapen. Je zoon of dochter zal je dankbaar zijn met een nieuwe jeugdkamer!

VAN KINDERACHTIG NAAR EEN COOLE JEUGDKAMER

De start van de zoektocht naar een nieuwe jeugdkamer begint allemaal met het besef dat de kinderkamer aan vernieuwing toe is. Voor sommige jongeren zal het afscheid van hun kinderjaren misschien wel een minder leuke ervaring zijn. Misschien is het stoere autobed gewoon te klein geworden of is de prinsessenkamer al wat afgebleekt door de zon. Tijd voor verandering. Dring alleszins jouw ideeën niet zomaar op. Ga bijvoorbeeld samen op zoek naar het ideale nieuwe bed. Wedden dat je er nog een leuke uitstap aan zal overhouden?

Maak op voorhand allebei een plan van herinrichting. Maak een moodboard en laat je tiener eventueel zelf wat opzoekingswerk uitvoeren. Schotel een aantal richtvragen voor: wat moet er zeker weg en wat mag blijven? Je portemonnee zal er wel bij varen. En de uiteindelijke jeugdkamer natuurlijk ook.
 

De kleuren zijn te kinderachtig, de uitstraling is niet cool genoeg of de meubels zijn gewoon te klein geworden, de redenen om de kinderkamer om te toveren tot een passende jeugdkamer zijn talrijk.

KEUZESTRESS BIJ HET UITKIEZEN VAN EEN JEUGDKAMER

De mogelijkheden bij het uitkiezen van zo’n nieuwe jeugdkamer zijn natuurlijk eindeloos. Zo kan elke tiener niet zonder een degelijk bureau. Willen ze bovendien wat chillen op hun eigen kamer, dan moet je daar de nodige meubelen voor voorzien. En natuurlijk moet het bed een centrale plaats krijgen, dat is nogal logisch. Een extra groot bed met opbergschuiven klinkt voor elke puber als muziek in de oren. Kies hoe dan ook voor kwalitatief slaapcomfort door een goede combinatie van matras en lattenbodem.

Broers of zussen die samen slapen? Kies dan voor een coole hoogslaper. Stiekeme gesprekjes en heel veel plezier in zo’n stapelbed gegarandeerd. Last van keuzestress? Gelukkig bestaan er complete slaapkamers. In zo’n totaalpakket koop je niet alleen kwaliteit, maar wéét je gewoon dat alle meubelen bij elkaar passen. Geen gedoe of gezever achteraf, enkel maar mooie momenten!
 

JEUGDIG ENTHOUSIASME OVER EEN JEUGDKAMER

Naast de grote meubelen zoals het bed, de kleer- of boekenkast en het bureau, kan je de jeugdkamer ook omtoveren tot een waar paradijs voor je tiener. Toch raden we je aan om de muren bijvoorbeeld in een neutrale kleur te (laten) schilderen. Na een hele dag op school, in de jeugdbeweging of op een sportterrein wil je toch vooral dat je oogappel tot rust kan komen in z’n eigen slaapkamer.

Je zoon of dochter zal je dankbaar zijn met een nieuwe jeugdkamer!
 

Te felle kleuren steken daar een kleurrijk stokje voor. Jeugdkamers inrichten gebeurt bovendien vooral aan de hand van leuke accessoires. Een kleurrijke zitzak, een leuk tapijt, wat kussens, die ene knuffel die dochter of zoon maar niet wil weggooien of een bijpassend dekbed, de keuze is eindeloos! Plan dus je gezinsuitstap en kom langs bij O&O Trendy Wonen. Onze experts nemen je dolgraag mee op sleeptouw. PS Snuister zeker al een keertje rond in de jeugdkamers op onze webshop!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »