• Lorem ipsum

Tips voor optimaal slaapcomfort

2 Nov 2020
door O&O Trendy Wonen

Heb jij soms last van slaapstoornissen? Het is van essentieel belang voor je gezondheid en je dagelijks functioneren dat je goed slaapt en uitgerust wakker wordt in de ochtend. Een gebrek aan slaap heeft een negatieve impact op je algemeen welbevinden, concentratievermogen en productiviteit. Met onze tips geef jij insomnia geen schijn van kans en hervat jij binnenkort in een mum van tijd opnieuw de slaap! Een kingsize slaapkamer is niet belangrijk om je lichaam tot rust te brengen, wél optimaal slaapcomfort. Wij lichten toe wat dat inhoudt.

 

SLAAPCOMFORT BEGINT BIJ DE BEDBODEM EN DE MATRAS

De basis van een goede nachtrust, en dus van optimaal slaapcomfort, vind je letterlijk in een stevige bedbodem. Die is namelijk belangrijk voor het verlagen van de druk die ontstaat wanneer ons lichaam de matras raakt. Ideaal is een spiraalbodem die meer tegendruk geeft bij een hogere belasting en die het lichaam dus voldoende ondersteunt.

Ook de matras vervult een voorname rol in het verkrijgen van optimaal slaapcomfort. Je kiest het best voor een matras waarin je lichaam deels wegzakt zonder dat het te veel omsluit, wat een gelijkmatige drukverdeling oplevert. Dat is belangrijk voor onze gezondheid, want als er te veel druk ontstaat op ons lichaam, dan kan onze huid moeilijker ademen en nemen de cellen minder zuurstof op.

Een kingsize slaapkamer is niet belangrijk om je lichaam tot rust te brengen, wél optimaal slaapcomfort.

SLAAPCOMFORT DOOR VENTILATIE

Wie ’s nachts goed wil slapen en dus optimaal slaapcomfort wil creëren voor zichzelf, schenkt overdag het best voldoende aandacht aan ventilatie. Verlucht je kamer en je bed zodat het vocht dat je tijdens je slaap bent verloren en opgenomen is door je matras op een natuurlijke manier kan verdampen. Per week verliezen we ongeveer twee en een halve liter vocht, waarvan het meest wordt opgevangen door de matras. Daarom kies je bij de aankoop van een bed het best voor een matras van degelijke kwaliteit met vochtregulerende eigenschappen. Met een goede slaaphygiëne creëer jij optimaal slaapcomfort voor jezelf en je partner.

 

DE JUISTE MATRAS VOOR ULTIEM SLAAPCOMFORT

Word jij in de ochtend vaker moe wakker dan uitgerust? Dan kan dat dus te wijten zijn aan de foute matras. Een geschikte matras zorgt ervoor dat je lichaam optimaal wordt ondersteund tijdens de nacht, waardoor het makkelijker wordt om ‘s nachts van lichaamshouding te veranderen. We draaien gemiddeld zo’n dertig keer per nacht in onze slaap. Dat bevordert de bloedcirculatie, levert ontspannen spieren en gewrichten op en laat de huid voldoende ademen. Een goede nachtrust en dus degelijk slaapcomfort is belangrijk voor een optimaal herstel van de dag. Een betere slaapkwaliteit resulteert in een hogere levenskwaliteit. Wil jij weten welk bed en welk matras het meest geschikt voor je zijn? Wij staan voor je klaar!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »