• Lorem ipsum

Tips voor een originele kinderkamer

2 Nov 2020
door O&O Trendy Wonen

Een tipitent op een schapenvachtje, een bed in de vorm van een auto voor stoere jongens of een originele opbergkast voor speelgoed? Niets is leuker voor mama’s en papa’s dan de kinderkamer voor je uk mooi aan te kleden, en bovendien vinden de kinderen zo’n originele slaapkamer ook reuzefijn: hun fantasie gaat aan het dansen en zo wordt hun slaapkamer veel meer dan een fijne slaapplek. Wij geven je enkele tips om een avontuurlijke kinderkamer in te richten!

 

EEN ORIGINELE KINDERKAMER MET EEN AVONTUURLIJK KINDERBED

Heb jij ook kinderen die moeilijk in hun bed te krijgen zijn en die bedtijd steeds proberen uit te stellen met excuses als honger, dorst of nog een laatste noodzakelijk toiletbezoekje? Een tip: als je van hun bed een origineel en kindvriendelijk wanna-dive-into-exemplaar maakt, ben je zo van dat probleem verlost! Als je kind in een stoer auto-bed of zeilboot-bed kan kruipen, gaan ze veel liever slapen!

EEN MULTIFUNCTIONELE KINDERKAMER MET BED EN BUREAU IN ÉÉN

Extra winner voor kids: een stapelbed. Er zijn zelfs varianten van hoogslapers waar onderaan een ingebouwd bureau verwerkt zit: handig voor als je kinderen groter worden en ze huiswerk moeten maken. Want neen, dat wil je niet aan de eettafel doen. Er bestaan ook superleuke bedden met een uitschuifbaar deel en lades om hun favoriete knuffels of boekjes in op te bergen. En zo’n uitschuifbaar bed is dan weer handig als er een vriendje komt logeren. Extra stimulans om hen naar boven te krijgen: een leuke groeimeter tegen de muur plaatsen. Zo kan je ze als laatste boodschap voor het slapengaan nog meegeven hoe flink ze al gegroeid zijn. En nu, bedje in!

 

Kom zeker eens een kijkje nemen in onze showroom om jouw gedroomde kinderkamer te creëren!

VOORZIE GENOEG OPBERGRUIMTE IN DE KINDERKAMER

Opbergruimte heb je nooit genoeg in de kinderkamer. Waar moet anders die lading speelgoed belanden? En neen, dat wil je niet in een hoekje van de kamer laten rondslingeren; het oogt niet alleen rommelig maar bovendien is het ook gevaarlijk voor je kinderen! Met een mooie opbergkast of wandkast los je dat probleem in één-twee-drie op. Extra tip: een tentje in de slaapkamer! Niet is gezelliger voor je kleuters dan na een vermoeiend schooldagje weg te kruipen in hun eigen tipitentje.

Ze voelen zich meteen een indiaantje en vertellen hun wildste verhalen over school. Zo kan je op een speelse manier een luisterend oor bieden aan je kinderen voor bedtijd.

 

EEN LEESHOEK MET FAUTEUIL IN DE KINDERKAMER

Je kan ook een stijlvolle fauteuil plaatsen in de hoek van de kinderkamer om de mooiste verhaaltjes te vertellen aan je kinderen. Kleine tips die de kinderkamer nog van extra flair voorzien: beplak één muur met een gigantische muursticker zodat ze zich in een andere ruimte wanen (een sprookjesbos of het planetenstelsel zijn altijd leuk!) of maak van één wand een kleurrijke klimmuur. En heb je al eens verlichting in de vorm van een wereldbol gezien? Extra ideeën: een schildersezel voor jouw kunstenaar in spe of kleurrijke lichtgevende lampionnetjes tegen de muur zodat je ’s nachts geen lichtje moet laten branden. Je kan met magneetverf ook een krijtbord maken tegen de muur waarop je kinderen kunnen tekenen én hun kunstwerkjes aan op kunnen hangen. Zet er een tafeltje met stoeltjes bij zodat je kinderen daaraan kunnen tekenen. Kom zeker eens een kijkje nemen in onze showroom om jouw gedroomde kinderkamer te creëren!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »