• Lorem ipsum

Tips om je kleerkast te organiseren

20 Dec 2018
door O&O Trendy Wonen

TIPS OM JE KLEERKAST TE ORGANISEREN

Een prachtige dressing zoals je ze in de films ziet, daar dromen we allemaal van. Jammer genoeg bezitten we daarom nog niet over de ruimte of het budget om zo’n droom dressing in huis te halen. Maar dat wil niet zeggen dat je zelfs bij de allerkleinste kleerkast de ruimte niet optimaal kunt benutten! O&O Trendy Wonen geeft alvast enkele simpele tricks om élke kleerkast in no time te herorganiseren.

 

OPRUIMEN DIE KLEERKAST!

Je kleerkast opruimen is iets dat je al snel onderaan het takenlijstje zet. Het is en blijft echter een absolute must als je verlangt naar een overzichtelijke kijk op je garderobe. Stel het dus niet langer uit en ga eens grondig door al jouw kledingstuks. Stel jezelf de vragen: “Wat draag ik? Wat niet? Wat is uit de mode?”. Eens je een selectie hebt gemaakt van je favoriete items, breng je alle overige kleren bijvoorbeeld naar de Kringwinkel. Of maak er gewoonweg een vriendin gelukkig mee!

O&O Trendy Wonen geeft alvast enkele simpele tricks om élke kleerkast in no time te herorganiseren.
 

BENUT ELK STUKJE VAN JE KLEERKAST

Merk je dat je toch geen optimaal gebruik maakt van al de ruimte in je kleerkast? Daar breng je verandering met deze tip! Wanneer jouw kleerkast uit brede planken bestaat, richt je deze best in met enkele mandjes die hier precies inpassen. Zo heb je de perfecte opbergruimte voor T-shirts of broeken én valt er nooit nog een stapel kleren uit je kleerkast of dressing. Bovendien zijn opbergdozen ook perfect om jouw sokken of ondergoed netjes een plek te geven. Je maakt met andere woorden handige compartimenten in je kleerkast, zodat je nooit meer eindeloos lang hoeft te zoeken naar dat ene truitje.

 

Je kleerkast opruimen is iets dat je al snel onderaan het takenlijstje zet.

RICHT JE KLEERKAST SLIM IN

Of je nu op zoek bent naar een budgetvriendelijke kleerkast of je je een uitgebreide dressing kunt veroorloven: besteed steeds genoeg aandacht aan de inrichting van je kleerkast. Kies bijvoorbeeld voor roedes die niet langer zijn dan 1,5 meter om te voorkomen dat ze zouden doorbuigen wanneer jouw hele collectie eraan hangt. Gebruik daarnaast enkel kapstokken voor de items die je vaak aantrekt. De kleren die je minder draagt, bewaar je in kledinghoezen en leg je plat onder de roedes. En wat met je winter- of zomerkleren? Berg deze op in dozen en zet ze in de kelder of op zolder. Je merkt meteen dat je heel wat plaats wint in je kleerkast!

 

SCHIK JE KLEERKAST OP KLEUR

Wil je je kleerkast of dressing tot in de puntjes herorganiseren? Zorg dan voor de finishing touch door de items die op kapstokken hangen, te rangschikken op kleur. Het schept niet enkel rust, je vindt alles ook veel sneller terug. Stel je bent in volle haast op zoek naar een hemd dat perfect bij je broek past, dan vind je meteen de perfecte kleurencombinatie.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »