• Lorem ipsum

Strak minimalisme met moderne meubelen

2 Nov 2020
door O&O Trendy Wonen

Tijdloos. Vredig. Fashionable. Moderne meubelen brengen je interieur tot rust en zorgen voor een krachtige uitstraling. Minimalisme bij je thuis zorgt voor een meer ontspannen gevoel en maakt je interieur eigentijds.

MODERNE MEUBELEN: LESS IS MORE

Moderne meubelen zijn hoogwaardig en visionair, en tegelijk betaalbaar. Greeploze kasten, slaapkamers die ademen, prachtige zetels als eyecatcher van je salon: door bewust om te gaan met hoe je een ruimte vult, creëer je een sfeer van openheid en orde. Less is more: minder prints, decoratie en fantasietjes zorgen voor meer licht en een efficiënter ruimtegebruik. Door je te richten op de essentie krijg je meer vrijheid en evenwicht – in je interieur, en in je leven. Het is bewezen dat veel visuele prikkels een oorzaak kunnen zijn van stress; minder rommel in je huis betekent dan ook meer tijd om te relaxen.

Een vooroordeel over moderne meubelen en minimalistisch design is dat elke ruimte Scandinavisch wit is ingekleed.

MODERNE MEUBELEN HOEVEN NIET ALLEMAAL WIT TE ZIJN

Een vooroordeel over moderne meubelen en minimalistisch design is dat elke ruimte Scandinavisch wit is ingekleed. Dat hoeft niet zo te zijn. Het is belangrijker om te zorgen voor de juiste balans tussen een strak meubilair en een weloverwogen kleurtoets. Zo schep je een rustige sfeer, terwijl je tegelijkertijd je persoonlijkheid kan tonen. De meubelen zijn de context, jouw smaak is de kern. Hou je van hout, of vind je kunststof helemaal bij jou passen? Geef je graag een retro accent, of kijk je al uit naar de toekomst? Door de focus te leggen op enkele krachtige moderne meubelen, komt je stijl helemaal tot leven. Vermijd bijvoorbeeld om te werken met heel veel kleuren, maar ga voor één contrasterende kleur die jij het mooiste vindt.

EEN ZEE VAN RUIMTE DANKZIJ MODERNE MEUBELEN

Dichte kasten verbergen overbodige spullen. Lichte stoelen nemen nauwelijks plaats in aan de tafel. Maar welke meubelen passen nu het best in jouw woning? Bij O&O Trendy Wonen zijn we gespecialiseerd om jou de beste moderne meubelen te helpen kiezen om je kamer zo efficiënt mogelijk in te richten. Door doelgericht aan het werk te gaan, breng je een ruimte tot leven die er niet alleen strak uit ziet, maar waar je ook nog eens voldoende opbergruimte hebt. Het is niet omdat iets er goed uit ziet, dat het daarom ook functioneel is. Het juiste meubel op de juiste plaats maakt je leven gemakkelijker.

DRIE EXTRA TIPS VOOR EEN STRAK INTERIEUR MET MODERNE MEUBELEN

Om je moderne meubelen helemaal tot hun recht te laten komen, geven we nog drie gouden tips mee.

1 – Haal de natuur in huis: planten in huis hoeven niet rommelig te zijn, integendeel! Ook hier geldt uiteraard: kies bewust. Koop enkele gelijkaardige planten die je moderne meubelen versterken en hou ze in een mooie, eenvoudige pot of vaas.

Een zee van ruimte dankzij moderne meubelen.
 

2 – Verlicht je design: natuurlijk buitenlicht is een must voor je meubelen, zeker in een strak interieur. Kies voor de juiste kunstmatige verlichting of lichte materialen in ruimtes die anders eerder donker zijn.

 

3 – Accessoires en afwerking: ook hier geldt natuurlijk ‘less is more’. In een strak interieur met moderne meubelen, vallen accessoires extra goed op. Kies daarom bijvoorbeeld voor een opvallende wanddecoratie of een vrolijke bijzettafel, maar beperk deze tot één per ruimte.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »