• Lorem ipsum

Slaapkamers inrichten: tips en tricks

5 Feb 2019
door O&O Trendy Wonen

Een slaapkamer kan je beschouwen als je eigen koninkrijk. Het is een plek waar je tot rust moet kunnen komen en wil ontspannen. Slaapkamers kunnen volledig ingedeeld en gedecoreerd worden naar jouw stijl. O&O Trendy Wonen helpt je graag verder bij het inrichten van je eigen paradijs en geeft je alvast wat tips om slaapkamers in te delen.

BRAINSTORMEN VOOR DE INRICHTING VAN SLAAPKAMERS

Heb je al een concreet idee voor de inrichting van je slaapkamer? Dan begin je gewoonweg meteen aan de uitwerking ervan. Indien dit niet het geval is, zal deze tip zeker helpen! Je start door een moodboard te maken. Deze manier van brainstormen kan een uitweg bieden wanneer je door het bos de bomen niet meer ziet en zal je helpen om de slaapkamer van je dromen te creëren. Wat is een moodboard eigenlijk? Het is een manier om inspiratiefoto’s van meubelen, kleuren en stoffen van slaapkamerinrichtingen te combineren.

Zo wordt het duidelijk wat samen past en wat niet. Gebruik hiervoor foto’s uit woonmagazines of neem eens een kijkje in onze brochure. Ga van start door jezelf de vraag te stellen: “Wat is een absolute must in mijn kamer? En wat wil ik zeker niet?”.

KLEURENADVIES BIJ SLAAPKAMERS

Vraag jezelf af wat jij nodig hebt om vrolijk wakker te worden. Heb je moeite met opstaan? Dan kan een felgekleurde kamer de oplossing bieden. Bij sommige mensen helpen felle kleuren om ’s morgens sneller klaar te zijn om aan de dag te beginnen. Om de volledige kleurencombinatie te bepalen, mag je niet vergeten dat de muur achter het bed meestal de accentwand vormt. Zo valt de kleur op wanneer je de kamer binnenkomt, maar stoort het niet wanneer je slaapt. Het plafond geef je best een lichte kleur.

Slaapkamers worden het vaakst ingericht in een landelijke of moderne stijl.
 

MODERNE OF LANDELIJKE SLAAPKAMERS

Slaapkamers worden het vaakst ingericht in een landelijke of moderne stijl. Moderne slaapkamers bevatten strakke materialen en lijnen. De ruimte wordt optimaal gebruikt door te werken met inbouwkasten en meubels op maat. Moderne slaapkamers bevatten meestal wat minder decoratieve elementen omdat ze ernaar streven om openheid te creëren. Landelijke slaapkamers hebben dan weer een romantische uitstraling waarin je volledig tot rust kan komen.

Er wordt hierbij vaak gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren en materialen. Zo kan er bijvoorbeeld hout gebruikt worden om de slaapkamer een cottagegevoel te geven.

SLAAPKAMERS EFFECTIEF INRICHTEN

Na het maken van een moodboard met kleuren en ideeën, is het tijd om de indeling van de kamer te bepalen. Hier beslis je welke meubelen zeker aanwezig moeten zijn in de slaapkamer.
Je neemt best een blad papier en schrijft of tekent je ingevingen uit. Wanneer de meubels gekozen zijn en de kleuren vastliggen, kan het inrichten beginnen. Bovendien pas je in slaapkamers best het principe van less is more toe bij het decoreren. Slaapkamers vragen niet te veel decoratie aangezien ze gemaakt zijn om in te slapen of tot jezelf te komen. Om ruimte te creëren, kan je gebruik maken van spiegels, deze zorgen voor een gevoel van openheid. Verder kan ook het type verlichting zorgen voor sfeer. Kan je nog wat extra inspiratie gebruiken? Ons team heet je graag welkom in onze showroom en staat klaar om je te helpen.
 
Heb je al een concreet idee voor de inrichting van je slaapkamer?
 
 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »