• Lorem ipsum

Onderhoudstips bij zetels

2 Nov 2020
door O&O Trendy Wonen

Even belangrijk als de aankoop van dat prachtige lederen salon of die stoffen zetels is hoe het mooi te houden. Met onze onderhoudstips zorg jij ervoor dat je langer van die mooie aankoop kan genieten! Want je wil dat nieuw salon uiteraard zolang mogelijk in topconditie houden! Onderschat het belang van onderhoudstips niet, want foutief onderhoud kan je duur komen te staan en je zetels onomkeerbare schade aanbrengen!

 

ONDERHOUDSTIPS VOOR LEDEREN SALONS

De beste onderhoudstips die we kunnen geven voor je lederen salon, zijn enerzijds een wekelijkse onderhoudsbeurt met een goed uitgewrongen zeemvel of stofdoek en anderzijds een jaarlijks onderhoud door de lederen bekleding extra te ‘voeden’ met speciale onderhoudsproducten. Zo zorg je ervoor dat het leder mooi soepel blijft en niet uitdroogt. Bewaar een doek die je uitsluitend voor het salon gebruikt en poets er geen ramen mee, want zelfs sporen van detergenten kunnen schadelijk zijn! Een preventieve maatregel die je kan nemen om je salon langer mooi te houden, is om het niet in direct zonlicht te plaatsen. Als je salon namelijk te lang in de zon staat, kan de kleur lichtjes wijzigen.

EXTRA ONDERHOUDSTIPS

Luchtvochtigheid is eveneens belangrijk. Te droge lucht is namelijk niet goed voor leder. Je kan je lederen salon langer in topconditie houden door het niet te dicht bij een radiator of open haard te plaatsen. Als het leder namelijk te lang en te dicht bij de verwarming staat, kan het uitdrogen. Onthoud ook dat je nooit detergenten mag gebruiken op leder en lederlook. Lederlook is trouwens geen leder: gebruik daarom nooit lederproducten op lederlook!

 

ONDERHOUDSTIPS VOOR STOFFEN ZETELS

Geef jij ook de voorkeur aan stoffen zetels? Veel mensen houden van een warme zetel waar ze ’s avonds in kunnen ploffen en kiezen daarom voor een stoffen salon in plaats van voor leder. In een stoffen zetel kruipt al snel veel stof als je hem niet voldoende stofvrij maakt. Daarom haal je het best wekelijks de stofzuiger boven om opgehoopt vuil en stof te verwijderen. Tot de overige onderhoudstips voor stoffen zetels behoort het éénmaal waterdicht maken met een speciaal product dat ervoor zorgt dat vocht op de zetel blijft parelen en gemakkelijk afgenomen kan worden. Als jouw salon afneembare hoezen heeft en het een wasbeurt toelaat, kan je je stoffen salon ook laten reinigen bij de droogkuis.

ONDERHOUDSTIPS OP MAAT

Extra voorzorgmaatregelen: wees extra voorzichtig met het morsen van eten of drinken, zeker wanneer je kinderen in huis hebt. Welke onderhoudsproducten je het best gebruikt voor jouw salon, hangt uiteraard af van jouw persoonlijke aankoop. Daarom vraag je het best om onderhoudstips aan professionals. Hoe dan ook kan je bij ons terecht voor de beste onderhoudstips afgestemd op jouw persoonlijk salon. Wij verkopen producten voor stof, leder en lederlook en bieden jouw serviceprogramma’s en extra garantie zodat jij langer van je salon kan genieten.

Welke onderhoudsproducten je het best gebruikt voor jouw salon, hangt uiteraard af van jouw persoonlijke aankoop.
 
 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »