• Lorem ipsum

Hoe kies je de zetel van je dromen?

8 Jan 2019
door O&O Trendy Wonen

Of het nu na een stresserende werkdag is of op een gezellige avond tijdens het weekend: niets gaat boven het zalige gevoel van onderuitgezakt in je zetel zitten. Het comfort, de look, het design, de kwaliteit,… Wanneer je op zoek bent naar de ideale zetel, hou je heel wat eisen in het achterhoofd. Maar hoe ontdek je nu het perfecte exemplaar? Meubelwinkel O&O Trendy Wonen geeft tips!

DE IDEALE GROOTTE VAN JOUW ZETEL

Om te vermijden dat het liefde op het eerste gezicht is met een zetel die niet in de ruimte past, raden we je aan om je woonkamer eerst op te meten. Zo kom je voorbereid langs in onze meubelwinkel, en weet je meteen wat de maximumgrootte van je toekomstige zetel is. Let wel op: een showroom is heel wat groter dan jouw woonkamer en geeft dus al snel een verkeerd beeld. Hou dit dus steeds in gedachten! Bovendien mag een zetel ook niet te klein zijn.

Hij mag dan nog zo mooi zijn, wanneer een zetel te klein is verdwijnt hij echter meteen in de ruimte. Dankzij onze zetels op maat, garanderen we echter dat we voor ieder wat wils hebben.

EEN ZETEL IN STOF OF IN LEDER?

We vinden het allemaal belangrijk dat een zetel lang meegaat en zijn vorm blijft behouden. Je vraagt je al snel af: “Kies ik beter voor lederen zetels of een zetel in stof of imitatieleder?”. Dit is op de eerste plaats vooral afhankelijk van jouw interieurstijl. Kies dus voor een zetel die jouw smaak weerspiegelt.

 

Wanneer je op zoek bent naar de ideale zetel, hou je heel wat eisen in het achterhoofd.
 

We merken vaak dat de misvatting bestaat dat een lederen zetel koud zou aanvoelen. Leder is echter een natuurproduct en neemt steeds de omgevingstemperatuur aan. Vergeet daarnaast niet om rekening te houden met het onderhoud van je zetel. Indien je zetel op een zonnige plek zal staan, geven we de tip om een zetel in een lichte kleur te kopen. Dit omdat zowel lederen als stoffen zetels in donkere kleuren gevoelig zijn aan het zonlicht, en dus hun kleur minder sterk zullen behouden. Denk er bovendien aan dat leder duurzamer is en langer meegaat dan lederlook.

Wat het kiezen van de kleur betreft, raden we aan om dit in natuurlijk daglicht te doen. Maak dus geen overhaaste beslissing in de toonzaal, maar ga even naar een ruimte met voldoende daglicht om een juiste indruk te krijgen van de kleurintensiteit.

HOE KIES JE DE IDEALE ZITDIEPTE VAN JE ZETEL?

Je botst al vaak op het volgende dilemma als je een nieuwe zetel shopt: “Ga ik voor een diepe of ondiepe zetel?”. Meubelwinkel O&O Trendy Wonen weet raad! Ondiepe zetels met een hoge armleuning en een rechte rugleuning zijn ideaal voor mensen die moeilijk te been zijn of liever rechtop zitten. Relaxen doe je dan weer in een comfortabele, diepe zetel. Ga hierbij voor een lagere armleuning zodat het aangenaam is om eens te dutten of een film te kijken.

Hoe kies je de ideale zitdiepte van je zetel?
 
Bovendien kan je ook een stapje verdergaan, want zowel klassieke als moderne zetels zijn vaak verkrijgbaar met relaxfuncties. Aarzel verder niet om een zetel uit te testen in onze toonzaal. Het oog wilt uiteraard ook wat, maar probeer eerst uit of je het ultieme comfort kunt beleven door eens in de zetel te zitten of liggen.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »