• Lorem ipsum

Fan van klassieke meubelen?

2 Nov 2020
door O&O Trendy Wonen

Klassieke meubelen hebben een prachtige uitstraling en geven je interieur een extra boost. Of je nu in een klassieke woning woont of eerder naar een moderne woonstijl neigt, retro meubelen vinden altijd wel hun plekje. Zo passen klassieke meubelen perfect in een strakke loft, om zo maar iets te zeggen. Wie graag wil meesurfen op deze trend en z’n klassieke goesting wil botvieren, houdt best rekening met enkele belangrijke tips. Zo maak je geen classic mistakes in je interieur.

EEN GOEDE BALANS MET KLASSIEKE MEUBELEN

De combinatie van oud en nieuw zorgt voor een ongeziene charme in je huis. Je kan dus zonder problemen klassieke meubelen integreren in een modern interieur. En omgekeerd. Toch is het belangrijk om je hoop niet volledig te zetten op massief eiken meubelen. Je let namelijk best op met overdaad. Dat schaadt, dat wist je al wel. Zoals met alles in het leven, is een goede balans met klassieke meubelen een winnende tactiek.

MIX AND MATCH KLASSIEKE MEUBELEN

Je kan ook je voorliefde voor klassieke meubelen uiten door bijvoorbeeld cottage meubelen te combineren met Italiaanse klassieke meubelen. Hou hierbij in het achterhoofd dat je best voor een neutraal kleurenpalet kiest. Wit is een veilige uitgangsbasis, maar ook grijze tinten zorgen voor het nodige tegengewicht wanneer je kiest voor een combinatie met klassieke meubelen. En die kleur kan gerust op je muur aangebracht worden, zeker gezien houten meubelen natuurlijk hun eigen kleurenpalet hebben.

Het combineren van klassieke meubelen met een moderne inrichting is volop hot and trending.

KLASSIEKE MEUBELEN ALS RUSTPUNT IN JE INTERIEUR

Haal wat planten in huis om met frisse, levendige contrasten te spelen en kleed de ruimte verder aan met textiel. Een mooi tapijt op de grond of enkele kussens in je zitmeubelen. Zo vergroot je de gezelligheidsfactor zonder de aandacht van jouw klassieke meubelen af te leiden. Je kan zeker voor natuurlijke materialen kiezen zoals leer, wol of linnen. Dat vergroot het ontspannen gevoel in de kamer.

Maar evengoed speelt de keuze van je verlichting een belangrijke rol in het verhogen van de gezellige sfeer. Je brengt het interieur op die manier tot leven.

CREATIEF MET KLASSIEKE MEUBELEN

Het combineren van klassieke meubelen met een moderne inrichting is hot and trending. En je merkt, het combineren van klassieke meubelen tot een moderne en strakke inrichting lukt prima. Naast de keuze van meubelen zijn ook de afwerkende accessoires van cruciaal belang. Met een uitgekiemde keuze van hét juiste accessoire gaat het geheel niet te druk worden. Zo geef je je meubelen de hoofdrol in je nieuwe interieur. Of het nu je eetkamer, slaapkamer of woonkamer is, de keuze voor een opvallende eyecatcher is altijd een topkeuze. Kom snuisteren bij O&O Trendy Wonen. Onze ruime showroom vol meubelen, voor elk interieur, bevat ongetwijfeld jouw ideale meubelen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »