• Lorem ipsum

Een vlek op je zetel... Wat nu?

2 Nov 2020
door O&O Trendy Wonen

Je kent het wel. Je ligt met je geliefde in de zetel op een luie avond. Afhaalpizza in de ene hand, een glas rode wijn in de andere. En dan. Een spannend moment in de film. Een onverwachte beweging. Een portie onhandigheid. Het gevolg? Onaangename vlekken in je zetel. Wat nu? Geen nood! Deze tips helpen je op weg naar een vlekkeloos resultaat!

NOOIT WRIJVEN OP EEN STOFFEN ZETEL

Snel handelen is de hoofdboodschap als je gemorst hebt op een stoffen zetel. Zo vermijd je namelijk dat alles in de stof trekt. De codewoorden bij vlekken op stoffen zetels zijn schrapen, deppen en drogen! Vermijd sowieso dat je gaat wrijven op je zetel of dat je te veel druk uitoefent. Schraap eerst met een lepeltje de overtollige etensresten weg. Dep daarna met een vochtig doekje op de vlek en laat alles drogen. Zie je toch nog kringen? Gebruik dan droogschuim.

VERWIJDER VLEKKEN OP JE ZETEL

Vlekken als gevolg van de pizza van de filmavond van daarnet? Net iets minder makkelijk te verwijderen van je zetel door de hoeveelheid vet die in pizza aanwezig is. Gelukkig bestaat er zoiets als een professionele vlekverwijderaar! Deze kan je vinden in gespecialiseerde meubelzaken, zoals O&O Trendy Wonen. Door dit wondermiddel hoef je je geen zorgen te maken over je zetel en kan je verder met die spannende film. Was de film trouwens iets te spannend voor je huisdier en kon het zich niet ophouden? Probeer dan zoveel mogelijk te absorberen met keukenrol.

Snel handelen is de hoofdboodschap als je gemorst hebt op een stoffen zetel.

BETER VLEKKEN VOORKOMEN DAN JE ZETEL GENEZEN

Je hebt natuurlijk het lot niet in de hand, waardoor vlekken op je zetel hoogstwaarschijnlijk onvermijdelijk zullen zijn. Een goed voorbereid man is er twee waard. Behandel je zetel van in het begin met een spray die de zetelstof waterafstotend maakt. Dankzij dit handig middeltje trekt het vocht niet in je stoffen zetel. Zo heb je voldoende tijd om rustig alles te absorberen. Geen gedoe, geen stress, geen vlekken.

 

EEN LEDEREN ZETEL VRAAGT EXTRA AANDACHT

Een lederen zetel is net iets delicater dan een stoffen zetel. Gebruik geen chemische producten of detergenten, maar probeer zoveel mogelijk etensresten te verwijderen of vloeistof weg te deppen. Ook hier bestaan er verschillende reinigers en beschermers op de markt, speciaal voor lederen zetels. Hardnekkige vlekken vragen soms zelfs nog om een strong cleaner. Laat je ook hierover adviseren. De experten van O&O Trendy Wonen helpen je graag op weg.

 

EEN VERZEKERING VOOR JE ZETEL

Een ongelukje is snel gebeurd. De gevolgen van zo’n vlek kunnen dan ook jaren zichtbaar zijn en een permante smet op het blazoen betekenen. Slaap je liever op je beide oren? Kies dan voor een verzekeringspakket. Een soort levensverzekering voor je zetel, zeg maar. Bij O&O Trendy Wonen kan je kiezen voor een Protexx verzekering.

Een lederen zetel is net iets delicater dan een stoffen zetel.
 

Daardoor kan je 3 jaar (verlengbaar tot zelfs 6 jaar) genieten van de service van een firma gespecialiseerd in vlekkenverwijdering. Contacteer ons gerust voor meer informatie of vraag ernaar bij je bezoek aan onze toonzaal.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »