• Lorem ipsum

Een bospring of een klassiek bed kiezen?

2 Nov 2020
door O&O Trendy Wonen

Niets is zo belangrijk om de dag goed door te komen dan een gezonde nachtrust! Een goed bed is dan ook onontbeerlijk! Droom jij ook van een moderne boxspring die je slaapkamer die elegante uitstraling geeft of slaap je toch liever in een traditioneel bed? Wij lijsten de voor- en nadelen van zo’n boxsprings voor je op!

 

EEN BOXSPRING: GOED VOOR JE GEZONDHEID

In vergelijking met een traditioneel bed hebben boxsprings veel voordelen. Eerst en vooral bieden ze optimale ondersteuning aan het lichaam doordat de springveren in de beddenbodem zich aanpassen aan de kromming van je rug en tegelijkertijd druk zetten op de punten waar je lichaam dat nodig heeft. Door dit design kunnen zowel rug-, zij- als buikslapers tot rust komen op boxspringbedden. Bovendien zorgt een boxspring voor een optimale hygiëne doordat in de matras veel open ruimte zit met een verenstructuur. Dit ventilerend systeem zorgt voor een uitstekende luchtcirculatie.

Het vocht dat we ’s nachts afscheiden door in onze slaap te zweten, komt namelijk in de matras terecht; de matras speelt dit vocht kwijt door dit vernuftig ventilatiesysteem.

 

EXTRA COMFORT MET EEN BOXSPRING

Als je genoodzaakt bent om twee aparte matrassen te kopen voor jou en je geliefde, komt in het midden van je bed een harde naad te liggen die vervelend kan aanvoelen en niet echt bevorderlijk is voor de liefde. Bij boxsprings is die naad veel zachter en dus minder voelbaar dan bij een traditioneel bed. Ook voor oudere mensen en zwangere vrouwen is zo’n boxspring een aanrader: door zijn doorgaans hogere design is het makkelijker om in en uit het bed te stappen. Bovendien hebben boxsprings geen boord rondom zodat je geen risico loopt om je been er aan te stoten!

 

Maar of je nu voor een boxspring of een traditioneel bed kiest, onze kwalitatieve bedden geven jouw slaapkamer hoe dan ook een trendy uitstraling!

EEN BOXSPRING: MEER VRIJHEID QUA DESIGN

Een boxspring geeft je slaapkamer in één oogopslag een chique uitstraling! Je kan de afwerking bovendien volledig zelf bepalen. Zo wordt jouw boxspring een unieke en gepersonaliseerde eyecatcher die past bij de rest van je slaapkamerinterieur. In lederlook of stof: wij bieden boxspringbedden aan in verschillende vormen, maten en kleuren want ook ’s nachts moet jij goed voor de dag komen!

 

CONTRA’S VAN EEN BOXSPRING

Doordat de matras van een boxspring minder tegendruk krijgt van de bodem, gaat hij doorgaans langer mee waardoor je minder snel een nieuw bed moet kopen! Hou er daarentegen wel rekening mee dat de aankoop doorgaans gemiddeld ietsje duurder valt dan de aankoop van een traditioneel bed (uiteraard is het prijskaartje afhankelijk van wat je verkiest). Bovendien is het moeilijker stof- en vlekvrij houden van een stoffen bekleding dan weer een argument om voor een traditioneel bed te kiezen. Maar of je nu voor een boxspring of een traditioneel bed kiest, onze kwalitatieve bedden geven jouw slaapkamer hoe dan ook een trendy uitstraling!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »