• Lorem ipsum

5 Tips om je opbergkasten te organiseren

2 Nov 2020
door O&O Trendy Wonen

Je vriend zijn gamespullen op tafel, de schoenen van de kinderen in de gang, je eigen spullen die je niet meer terugvindt: ben jij het ook beu? Dan zijn opbergkasten voor jou de perfecte oplossing. Zo bewaar je eenvoudig het overzicht en zorg je voor structuur in het leven van je gezin. Weg met die frustraties!

TIP 1: EEN OPBERGKAST VOOR JE SCHOENEN

Schoenen: het eeuwige probleem. Ze slingeren rond aan de voordeur of de achterdeur. Maken ze het uiteindelijk wel tot in de kast? Dan liggen ze daar vaak allemaal overhoop. De oplossing? Een opbergkast voor je schoenen. Zo bestaan er specifieke schoenkasten om al je schoenen netjes in op te bergen. Maar je kan ook creatief te werk gaan. Zo kan je een wandkast gebruiken en deze opvullen met kartonnen dozen. Orden je schoenen er steeds in, afhankelijk van het seizoen. Steek dus bijvoorbeeld de zomerschoenen in dozen en zet je winterschoenen erbovenop. Zo zie je enkel de schoenen in je opbergkast staan die in aanmerking komen om te dragen. Veel makkelijker om ’s ochtends te kiezen welk paar je gaat aantrekken!

TIP 2: DE OPBERGKAST ALS ETALAGE VAN JOUW PERSOONLIJKHEID

Een vitrinekast als opbergkast kan er al snel uitzien als een rommeltje. Wil je graag dat deze kast een etalage wordt van je persoonlijkheid? Dan verdienen je mooiste glazen en vazen echter wél een plekje in je vitrinekast. Orden deze glazen netjes naast en achter elkaar op grootte. Daarnaast kan je ter decoratie enkele souvenirs, foto’s en beeldjes kwijt in deze opbergkast. Wil je toch nog wat verloren spullen opbergen? Zorg dan voor een vitrinekast met onderaan enkele laden. Zo kan je deze spullen in alle subtiliteit wegsteken.

Een vitrinekast als opbergkast kan er al snel uitzien als een rommeltje.

TIP 3: EEN OPBERGKAST VOOR DE LEKKERBEKKEN

Om elke dag iets lekkers op tafel te zetten, heb je hoogstwaarschijnlijk een hele opbergkast vol voorraad en keukenapparatuur. Om dit allemaal handig te schikken, orden je je spullen best naar de gebruikshoeveelheid. Bestek en borden bijvoorbeeld dienen voor dagelijks gebruik. Orden deze dus netjes in je buffetkast of ladekast om praktisch en snel de tafel te dekken. Voor al het lekkers daarentegen, zorg je gewoon voor wandkasten in de keuken. Hoe vaker je een product gebruikt, hoe lager je het plaatst. Op die manier kan je snel en efficiënt je kookkunsten bovenhalen. Let’s start cooking!

TIP 4: OPBERGDOZEN VOOR STRUCTUUR IN JE OPBERGKAST

Kinderen in huis? Die laten ongetwijfeld hun speelgoed overal rondslingeren. Kies daarom voor een lage opbergkast, met of zonder deurtjes, en sorteer het speelgoed in verschillende dozen. Duid langs de buitenkant met icoontjes aan wat er in welke doos zit. Zo weten je kids na het spelen meteen waar ze het speelgoed weer moeten opbergen. Daarnaast kan je nog kiezen voor een extra zwevende kast onder het tv-meubel om speelgoed in op te bergen.

TIP 5: EEN OPBERGKAST ALS JOUW PERSOONLIJKE BIBLIOTHEEK

En wat met al die boeken? Wel, ten eerste hou je best een keer grote kuis. Zijn er bepaalde boeken die je niet meer leest? Breng die dan bijvoorbeeld naar een zwerfboekenkastje. Heb je je selectie gemaakt, dan begint het echte werk. Kies je voor een open kast als boekenkast? Dan raden we je aan om je boeken te sorteren volgens grootte of kleur om tot een mooi geheel te komen. Een vakkenkast is hiervan een trendy en modern voorbeeld. Daarnaast kan je de kast opvullen met extra manden of dozen om op een subtiele manier boeken op elkaar te stapelen. Wil je je boekenkast net dat tikkeltje extra geven? Plaats dan leuke accessoires, zoals planten of beeldjes in de opbergkast.

Een opbergkast als jouw persoonlijke bibliotheek.
 

Je ruimte optimaal benutten met deze tips? Kom langs bij O&O Trendy Wonen en kies uit ons ruime aanbod jouw nieuwe favoriete opbergkast. En daarna? Opruimen maar!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »