• Lorem ipsum

5 Tips bij het inrichten van je slaapkamer

2 Nov 2020
door O&O Trendy Wonen

Je slaapkamer is misschien wel de belangrijkste kamer van de woning. Een goede nachtrust zorgt er namelijk voor dat je overdag goed functioneert en je fris voor de dag komt. De interieurspecialisten van O&O sommen daarom vijf belangrijke tips op voor de inrichting van je kamer voor een optimaal slaapcomfort.

1.  KIES VOOR EEN GOEDE MATRAS

Wist je dat we gemiddeld 32 jaar van ons leven in ons bed doorbrengen? Een slaapkamer met een kwalitatief bed inclusief goede matrais dus een must. Dik, dun, hard, zacht… opties genoeg in het matrassengamma, maar wanneer spreken we van een goede matras? Voor je lichaam is het belangrijk om een goed evenwicht te vinden. Te hard of te zacht kan namelijk leiden tot rugklachten. Zorg er dus voor dat je lichaam zich kan vormen naar de matras en dat je rug voldoende steun krijgt.

2.  ZET IN OP SFEERVERLICHTING

Niets is zo ongezellig als een felle TL-lamp wanneer je nog een hoofdstuk van je boek wil lezen of een aflevering op Netflix wil bekijken voor het slapengaan. Bovendien verstoort helder licht je nachtrust. Pimp je slaapkamer dus met leuke sfeerverlichting en dim het licht naar behoeven met een hang-, staan- of wandlamp. In onze collectie vind je talloze modellen die perfect blenden in het interieur van je slaapkamer.

De interieurspecialisten van O&O sommen daarom vijf belangrijke tips op voor de inrichting van je kamer voor een optimaal slaapcomfort.

3.   LET OP DE PLAATSING VAN JE WEKKER

Herken je dit scenario? Je wordt midden in de nacht wakker en checkt hoeveel uren je nog kan slapen voordat je moet opstaan. Of je ligt maar te woelen en werpt constant een blik op je wekker. Not done! Het bezorgt je enkel stress waardoor in slaap vallen een moeilijkere uitdaging wordt. Plaats je wekker dus op een strategische plek in je slaapkamer zodat je het uur niet kan zien vanuit je bed én je moet opstaan om hem uit te zetten. Zo vermijd je ook in één klap het eindeloze snoozen!

4.  VOORZIE DONKERE GORDIJNEN TEGEN LICHTINVAL

Wil je wat vroeger onder de wol kruipen of wat langer uitslapen zonder dat je last hebt van daglicht? Met donkere gordijnen sluit je elke zonnestraal in je slaapkamer buiten. Bovendien zorgt deze slaapkamerdecoratie ook voor een warm sfeeraccent en verbetert het de akoestiek.

5.  PLAATS VOLDOENDE KASTEN

Je slaapkamer ordelijk en netjes houden, resulteert in een beter overzicht en meer rust. Voldoende kasten die bij de rest van je slaapkamermeubels passen, zijn dus een goed idee. Opteer voor een ladekast, hoekkast of grote muurkast of kom eens langs in onze toonzaal. Het team van O&O adviseert jou met veel plezier!

Heb je geen idee hoe je al deze zaken zowel praktisch als modieus combineert in je slaapkamer? Check dan de complete slaapkamers van O&O Trendy Wonen en laat je inspireren door onze budgetvriendelijke mogelijkheden!

Je slaapkamer ordelijk en netjes houden, resulteert in een beter overzicht en meer rust.
 
 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »